Accessibility Links

Beauty Water (2020)

Horror, Drama, Animation 1h 25m

Press here for English

Skjønnhetshysteriet blir til en uhyggelig, moderne fabel om plastisk kirurgi og de enkle løsningene vi tar for å bli en del av den vakre eliten. Én del Twilight Zone og to deler tidlig David Cronenberg: dette er body horror med en klassisk «vær forsiktig med hva du ønsker deg»-historie.

Ye-Ji er en overvektig sminkør som drømmer om å passe inn i rammene for skjønnhetsidealet. Hun kommer over noe mystisk vann som skal gi henne alt det hun drømmer om – men jakten etter alltid å være penest tar fort en mørk vending.

Animasjon for voksne er sjelden vare i Vesten. Heldigvis er det steder hvor animasjon brukes til hele spekteret av film, og Beauty Water er på ingen måter for barn. Her er det forvridde kropper, nakenhet, vold og en kynisk tilnærming til skjønnhetstyranniet som driver folk til desperate handlinger.

Beauty Water har vært rundt omkring på noen av verdens mest anerkjente sjangerfestivaler, som Fantasia Film Festival og Sitges Fantastic Film Festival, og var blant annet den første sørkoreanske animasjonsfilmen som vant pris på Boston Sci-Fi Film festival.

Cho Kyung-hun (f. 1975) er en sørkoreansk regissør og Beauty Water er hans spillefilmdebut. Han oppdaget animasjon gjennom en tegneserieklubb, og det ble fort en lidenskap for han. I 2000 startet han et animasjonsselskap sammen med Goo Bong-hee, Studio Animal. Gjennom selskapet har de produsert flere kortfilmer, serier, webtoons og bidratt til et kjent sørkoreansk MMO, Maple Story.

Director

Cho Kyung-hun

Language

Korean

Subtitles

English

Country

Sør-Korea

Studios

Ningxia Film Group, M-Line Distribution