Accessibility Links

Dream Forest (2019)

Drama 2h 0m

Press here for English

17-åringen Karoliena Kapp lever sammen med sin mor i den subtropiske løvskogen Knysna i Sør-Afrika på 1930-tallet, og tilhører et lite samfunn av fattige hvite sørafrikanere med et nært forhold til skogen. De anses for å være en underklasse av samfunnet ellers. Når den velstående butikkeieren Johannes faller for Karoliena, utfordres hun både på sitt nære forhold til skogen og på sin sosiale status som en av skogfolket.

Filmen er basert på forfatteren Dalene Matthees populære bokserie Forest Novels (Toorbos (2003), og konstruert som et klassisk fortalt periodedrama beskriver den også store sosiale klasseskiller blant den hvite befolkningen i Sør-Afrika i denne tidsperioden. Skogen Knysna inntar en av hovedrollene i filmen, og er både i bilder og funksjon den virkelige drivkraften i det som rører seg av krefter i den unge jenta.

Elani Dekker er strålende i hovedrollen som Karoliena, og løfter dette filmportrettet opp til et formidabelt nivå med nerve, sjel og en styrke som gjør solid inntrykk.

René van Rooyen er en regissør, manusforfatter og deleier i produksjonsselskapet Red Letter Day Pictures som har base i Cape Town. Hun debuterte med kortfilmen Nantes (2012) før hennes første spillefilm Mooirivier kom i 2015. Hun ble Oscarnominert for Dream Forest i 2020.

Director

René van Rooyen

Language

Afrikaans

Subtitles

English

Country

South Africa

Studio

The Film Factory