Accessibility Links

La Civil (2021)

Drama 2h 20m

Press here for English

Det siste Cielo (Arcelia Ramírez) sier til sin tenåringsdatter Laura før hun går ut av døren, er at hun ikke må komme for sent hjem på kvelden. Det Cielo ikke vet da, er at det kanskje er aller siste gang hun ser datteren sin. Dagen etter oppsøkes hun av to ungdommer som sier at Laura er kidnappet, og at mora må betale 150.000 pesos for å se henne igjen. Når det største sjokket har gitt seg, begir Cielo seg ut på sitt livs kamp for å finne datteren.

Vinneren av årets Un Certain Regard i Cannes er en brutal skildring av et lovløst og korrupt Mexico, der gjenger og narkokarteller ikke skyr noen midler for å finansiere sin virksomhet. «Femicide» (kvinnedrap) er dessverre et velkjent fenomen i deler av Mexico, og de aller fleste blir sittende tilbake med sorgen og tapet av sine kjære uten å kunne gjøre noe eller mulighet til å få vite hva som skjedde med dem. Portrettet av Cielo, som ikke gir seg uten kamp og er villig til å gå svært langt for å finne datteren, har alle ingredienser til en nervepirrende thriller. Samtidig belyser filmen også på en inntrengende måte de komplekse og psykologiske følgene av noe som dessverre har blitt skjebnen til altfor mange foreldre i dagens meksikanske samfunn.

Skuespilleren Arcelia Ramírez er en veteran i meksikansk film, og spiller rollen som Cielo med stor overbevisning og troverdighet.

Teodora Mihai (f. 1981) er en regissør og forfatter fra Bucuresti, Romania, kjent for kortfilmen Civil War Essay som hun debuterte med i 2000, og dokumentaren Waiting For August (2014). La Civil (2021) er hennes første fullengdes spillefilm.

Director

Teodora Mihai

Language

Spanish

Subtitles

English

Countries

Mexico, Belgium, Romania

Studios

Les Films du Fleuve, Menuetto Film, Mobra Films, One For The Road, Teorema Films