Accessibility Links

Lingui, the Sacred Bonds (2021)

Drama 1h 27m

Press here for English

Amina bor sammen med sin 15 år gamle datter i utkanten av N’Djamena, hovedstaden i Tsjad, hvor hun har bygd seg en tilværelse som håndverker. Hun er troende muslim og praktiserer sin religion med overbevisning. Da hun ble gravid i ung alder ble Amina kastet ut av sin egen familie, og siden den gang har hun måttet klare seg på egen hånd. Når hennes datter kommer opp i en vanskelig situasjon, settes både hennes tro og hennes kamp for sin datter på en stor prøve.

Mahamat-Saleh Haroun fikk Film fra Sør-festivalens ærespris i 2019. Med sin nye film utfordrer han religiøs tro og kulturtradisjoner i en sterk og følelsesladet historie. Med stilsikker hånd lykkes regissøren i å skildre de vanskelige valgene en mor må ta, når hun må veie hensynet til sin datter på ene siden og motstand fra omgivelsene på den andre. I et land hvor de fleste av innbyggerne er muslimske, tar regissør Haroun et modig valg ved å sterkt utfordre en tolkning av islam hvor Amina ville ofret sin datter istedenfor å støtte henne.

Lingui hadde sin verdenspremiere i hovedprogrammet i Cannes i 2021, og Haroun befester med dette sin posisjon som en av de aller største regissørene på det afrikanske kontinentet.

Mahamat-Saleh Haroun (f. 1961) er født in Abéché i Tsjad. Han studerte på Filmkonservatoriet Libre du Cinema i Paris. Han har laget en rekke internasjonalt anerkjente filmer; som Bye bye Africa (1999), Screaming man (2010) og A season in france (2017). Lingui: The Sacred Bonds hadde sin verdenspremiere i Cannes i 2021.

Language

Fransk

Subtitles

English

Countries

Tsjad, Frankrike, Belgia, Tyskland

Studios

Pili Films, Goï Goï Productions