Accessibility Links

The Cartel Project (2021)

Documentary 1h 13m
  1. april 2012 ble den meksikanske journalisten Regina Martínez Pérez funnet brutalt drept i sitt eget hjem. Gjennom sitt arbeid hadde Perez satt søkelys på koblingen mellom narkotikakartellene og korrupte politikere, samt den direkte koblingen til tusenvis av uskyldige som har forsvunnet eller blitt drept. Siden 2000 har over 119 journalister blitt myrdet i Mexico, og landet er dermed det farligste stedet i verden for medlemmer av den frie pressen.

I samarbeid med over 60 journalister fra 25 mediehus i 18 land ønsker produksjonsselskapet Forbidden Films å sette fokus på den inngående korrupsjonen, inkludert våpenhandel mellom politiet og kartellene, som styrer salget av narkotika i Mexico.

The Cartel Project er et sterkt vitnesbyrd om nødvendigheten av den frie pressen i land hvor maktspill og korrupsjon blant den politiske eliten står sentralt, og der narkotikakartellene får nærmest fritt spillerom.

Forbidden Stories er en ideell organisasjon med fokus på å støtte opp under journalisters internasjonale arbeid i kampen for retten til pressefrihet.

Jules Giraudat er en fransk undersøkende journalist utdannet ved Toulouse universitet og Europa Business School. I tillegg arbeider han som dokumentarfilmskaper, og har blant annet koordinert 45 journalisters arbeid under navnet Daphne Project og co-regissert dokumentarfilmen Daphne : celle qui en savait trop, som handler om drapet på Daphne journalisten Caruana Galizia. Han har også laget dokumentarfilmer om fransk politikk, Volkswagen-utslippskandalen og forurensing i India og USA.

Director

Jules Giraudat

Languages

Spansk, Fransk, Engelsk

Subtitles

English

Countries

Mexico, Frankrike

Studio

Forbidden Films