Accessibility Links

The Last Shelter (2021)

Documentary 1h 25m

Press here for English

Ved Saharas grense i Mali ligger det et hus. Et oppholdssted, et pauserom, et midlertidig stopp for alle de som vil forbedre livet sitt ved å komme seg over Sahara og til noe de håper er bedre dager. Her er det mulig å få hjelp, råd og en pustepause før den lange reisen videre. En reise man foretar tross reelle farer som å bli solgt til menneskehandlere, å bli drept eller rett og slett dø av den intense varmen.

The Last Shelter lar deg se verden gjennom øynene til alle de forskjellig menneskene som er innom denne veistasjonen, inkludert de som jobber der. Alt skildres gjennom en flue-på-veggen-tilnærming, som også innebærer at vi bare blir kjent med noen akkurat i den perioden de oppholder seg der. Vi får høre om hvorfor de vil videre, og hvorfor de har dratt fra hjemmene og familien sin. Den vakre, men nådeløse naturen får lov til å utfolde seg i denne filmen.

Regissør Ousmane Samassekou har laget filmen med bakgrunn i sin egen onkel, som for 32 år siden forsøkte å reise til Tyskland. Familien hørte aldri fra ham igjen. Dette er en situasjon mange afrikanske familier opplever – og mange av de som prøver å komme seg til et bedre liv passerer dette oppholdsstedet, på randen av Sahara.

Ousmane Samassekou er en regissør fra Mali, utdannet ved Conservatory of Arts i Bamako og the Gaston Berger University of Saint-Louis i Senegal. I 2011 vant han beste film for Caski Nafa på Ciné Ados festival og i 2015 vant han beste manus hos Clap Ivoire for sin kortfilm A Confession. Han lagde sin første dokumentarfilm i 2016, Les Héritiers de la colline.

Languages

Fransk, Mossi, Engelsk, Bambara

Subtitles

English

Countries

Mali, Sør-Afrika, Frankrike

Studios

Les Films du Balibari, ARTE G.E.I.E., DS Productions