Accessibility Links

The Way We Keep Dancing (2021)

Drama, Dance 2h 9m

Press here for English

Ungdomsopprør på Hongkong-vis, krydret med lokal hiphop-kultur. Adam Wongs dansemusikal har en pulserende energi og bærer på et kraftfullt budskap. Når en nyoppstartet hiphop-gruppe blir rekruttert til å promotere et lokalt eiendomsutviklingsprosjekt, bryter det ut konflikter: Skal ungdommene i gruppa velge kommersiell utnyttelse eller autentisk marginalitet? Wong konstruerer en intelligent meta-oppfølger til sin egen 2013-film The Way We Dance, og fantaserer rundt hva fiktive versjoner av skuespillerne fra den filmen muligens ville drevet med nå. Cherry Ngan spiller Hana, nå en slags semi-kjendis, mens Babyjohn Choi (ett av mange strålende navn fra unge Hongkong-stjerner) er en slesk Youtuber. Hjertet i filmen er Heyo, en virkelig rap-artist som opplever at kreativiteten og friheten er truet i byen med et enormt talent for nådeløs kommersialisering.

Dette tilsynelatende intrikate konseptet flyter naturlig og uaffektert i praksis, og gir rom til noen subtile (og enkelte ikke så subtile) kommentarer knyttet til hvem som i realiteten kontrollerer Hongkong. Samtidig er det en iboende optimistisk beat i årene til disse gatedansende Hongkong-ungdommene, og den er simpelthen uimotståelig.

Adam Wong Sau-ping (f. 1975) studerte kunst i Hongkong og filmvitenskap ved Universitetet i Iowa. Han startet som uavhengig regissør med spillefilmen When Beckham Met Owen (2004). Han har hittil regissert fem spillefilmer, og vant prisen for beste regissør ved Hong Kong Film Awards for sin første ungdoms-dansemusikal The Way We Dance (2013).

Language

Cantonese

Subtitles

English

Country

Hong Kong

Studio

Golden Scene